1903

1903

The challenge of the proposal was to find the balance between the original spirit of the house and the needs of a 21st century habitat.

The focus of the rehabilitation project has been to intervene in the house, enhancing part of certain elements of its original layout, recovering and conserving unique elements such as the moldings and coffered ceilings, the hydraulic pavements or the wooden carpentry with its original stained glass windows.

Project Name: 1903
Type: Comprehensive reform and interior design

Year: 2015
Location: Valencia, Eixample

The challenge of the proposal was to find the balance between the original spirit of the house and the needs of a 21st century habitat.

The focus of the rehabilitation project has been to intervene in the house, enhancing part of certain elements of its original layout, recovering and conserving unique elements such as the moldings and coffered ceilings, the hydraulic pavements or the wooden carpentry with its original stained glass windows.

Project Name: 1903
Type: Comprehensive reform and interior design

Year: 2015
Location: Valencia, Eixample

The proposal recovers and enhances both the original floor mosaics and the high ceilings with plaster moldings. The project frames each restored mosaic, surrounding it with new materials, so that they create colored carpets. This perimeter base contemplates the passage of part of the new facilities.

With the elimination of some of the partition walls that compartmentalized the original house, it has been possible to provide the whole with a fantastic luminosity and spaciousness of spaces, such as the one formed with the new location of the kitchen with modern lines, which is integrated into the space dedicated to the living room - dining room, located at the front of the house. The rest area is reserved for the back, whose connecting axis is formed by a glazed gallery.

The en-suite bathroom preserves the elegance of the old house, transformed with new materials and shapes. A free-standing bathtub and the sink cabinet create a perfect temporary contrast.

Contact us