detached house in horta

detached house in horta

Detached house in l’horta nord_This detached house forms part of the plot of a traditional Valencian town house, in which a profound remodeling has been carried out.

The good weather and light in this area have conditioned the renovation project of this house. The exterior spaces have changed their configuration for a better use of the terrace and the capture of light.

Project Name: Detached house in l’horta sud
Type: Reform kitchen, bathrooms and garden

Year: 2019
Location: Picassent

Detached house in l’horta nord_This detached house forms part of the plot of a traditional Valencian town house, in which a profound remodeling has been carried out.

The good weather and light in this area have conditioned the renovation project of this house. The exterior spaces have changed their configuration for a better use of the terrace and the capture of light.

Project Name: Detached house in l’Horta sud
Type: Reform kitchen, bathrooms and garden

Year: 2019
Location: Picassent

The main entrance of the house is through a patio that has been modified, in which a large terrace has been incorporated for use and enjoyment throughout the year thanks to its orientation and being semi-covered. The floor of the terrace invades the kitchen, creating a continuous and open room that, through the large sliding windows, provokes the sensation of cooking outside, taking advantage of both spaces on warm days.

The kitchen is arranged in a U-shape to have the maximum bench and storage surface. The wall area is used for high cabinets where the integrated refrigerator and the heating column are located. The peninsula is configured with a breakfast bar and cooking area, with direct communication to the dining room, creating a space to share. The kitchen finishes are of high quality and resistance, using a porcelain top and high-performance lacquered fronts.

On the upper floor, in the most private area, the two bathrooms have been completely remodeled. The one located in the main suite is the one that receives the most natural light and has been configured to take advantage of this resource. The materials reflect the warmth and neatness that this space needs.

Special attention has been paid to the second bathroom, since it is an interior room. Correct lighting and a distribution that allows for a large storage space, transforms a space that integrates perfectly with the architecture of the room.

Contact us